Muž neprežil tragický pád do Studeného potoka

08.06.2011 Poprad

Vysoké Tatry 7. júna (TASR) - Vo Vysokých Tatrách došlo dnes k tragickej nehode. Vo vodách Studeného potoka prišiel o život účastník školského výletu, ktorý pri ňom sprevádzal skupinu žiakov.
Do vodopádu Studeného potoka spadol z doposiaľ nezistených príčin. Podľa informácií zverejnených na webovej stránke Horskej záchrannej služby (HZS) následne zmizol očitým svedkom rýchlo z dohľadu. Na pomoc okamžite vyrazili horskí záchranári a na miesto zároveň povolali skupinu potápačov z Hasičského a záchranného zboru v Poprade.
"Priebežne boli do ťažkej záchrannej akcie zvolávaní ďalší horskí záchranári, ktorí mali pomôcť svojim kolegom v prehľadávaní rozľahlého územia Studeného potoka. O 17.29 h oznámili záchranári HZS Vysoké Tatry svojim kolegom na oblastný dispečing, že telo dotyčného sa podarilo konečne nájsť," informuje webová stránka HZS.
Záchranári ho našli uviaznuté viac ako 300 metrov od miesta pádu pod kmeňom stromu. Na breh ho následne vytiahli asi o 18.10 h a transportovali do márnice v Novom Smokovci, kde ho prevzali príslušníci Policajného zboru.
Horská záchranná služba apeluje na všetkých turistov, aby boli pri pohybe v oblasti potokov, po ich okrajoch, ako aj v ostatnom horskom teréne opatrnejší.
 

Vyberte región